Bestel GRATIS ons magazine. Met o.a. verhalen van klanten. Aanvragen

Kwaliteit in creativiteit

Kees Ruijtenberg vaart al zijn hele leven op onze waterwegen. Jarenlang voer hij samen met zijn vader op de binnenvaart, tot die met pensioen ging en Kees het roer overnam. De afgelopen zestien jaar runde hij binnenvaartbedrijf Ruijtenberg Maritieme Logistiek. We kunnen dus wel stellen dat de ondernemer goed weet wat er nodig is om een verschil te maken in deze bewogen branche.

“Wij komen uit de binnenvaart”, aldus ondernemer Kees Ruijtenberg. “Ook in de rest van mijn familie zit iedereen in de binnenvaart of iets wat eraan gerelateerd is. De branche waarin we ons bevinden is bijzonder, want hij draait 24/7 door. Als schepen stilliggen kost dat geld. Daarom is het zo belangrijk dat je kan vertrouwen op de kwaliteit van onderdelen. Als iets plotseling stukgaat of niet goed werkt, heeft dat grote gevolgen.”

Custom made

En elk schip is anders, weet Kees inmiddels. “Veel onderdelen moeten dus op maat gemaakt worden”, begint hij. “Denk bijvoorbeeld aan motoren. Bij sommige wordt AdBlue aan de brandstof toegevoegd, wat een hele hoge pH-waarde heeft. Dus dan heeft je schip tanks en leidingsystemen van rvs nodig, die speciaal gemaakt zijn voor brandstoffen met een hoge zuurgraad. Dat zijn bijna altijd custom componenten.”

RVS AdBlue tank - Van der Giessen Maritiem

Ontwikkelen en verbeteren

Op dat vlak ziet hij veel kansen voor bedrijven die zich specialiseren in op maat gemaakte componenten. Kees: “Als je een grote engineeringsafdeling hebt, zoals Van der Giessen Maritiem, dan kun je effectief en snel inspelen op wat ondernemers in deze branche nodig hebben. Het draait om innovatief zijn. Dus niet alleen iets kunnen maken, maar in staat zijn om een product te ontwikkelen en verbeteren.”

De snelle levertijden van Van der Giessen Maritiem maken het verschil

Laatste horde

Maar een innovatief product dat niet op tijd aankomt is nog niets waard, weet Kees. “Levertijden zijn een groot struikelblok in de maritieme sector. Van bepaalde zaken weet je van tevoren al dat het een lange levertijd heeft, maar veel onderdelen kúnnen wel snel gemaakt worden, alleen de capaciteit is er gewoon niet. Leveranciers zeggen dan: ‘We hebben geen tijd’, of ‘Kom over een maand maar terug.’ Dat hoort niemand graag. Als je kwaliteit biedt, creatief bent én je producten snel levert, kun je echt het verschil maken voor ondernemers in deze branche. En Van der Giessen Maritiem heeft precies die punten goed in de vingers.”

H1: Brother 1816, 36pt

H2: Brother1816, 26pt

H3: Brother1816, 18pt

H4: Greycliff CF, 16pt

H5: Greycliff CF, 14pt
Block Quote
Ons magazine

Pre-order het Van der Giessen Maritiem magazine.

In het magazine lees je meer over wie we zijn en wat we voor onze klanten doen. Vraag hem nu kosteloos aan.
Neem contact op